Tonfisksallad med Bulgur

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 1 rödlök
  • 4 kokta ägg
  • 1 gul paprika
  • 20 gröna oliver
  • 300 g tonfisk på burk
  • 1 kruka persilja
  • 1 pressad citron
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och peppar
  • 4 msk solroskärnor

Gör så här: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Hacka rödlök, paprika, oliver och persilja och blanda med bulguren. Pressa över olivolja, citron och vänd ner dijonsenap. Salta och peppra. Toppa med delat ägg och tonfisk. Strössla över solroskärnor.

Näringsinnehåll/portion: Var så god – en lunch med hela 34 gram protein. Något för dig som verkligen behöver hålla dig mätt under eftermiddagen alltså. Proteinet kommer både från tonfisken och från ägget. Kom ihåg att alltid äta gulan när du äter ägg, där sitter hälften av proteinet och dessutom vitamin D, A och nyttiga fetter. Tack vare solroskärnorna och olivoljan ger den här matlådan dig också vitamin E (mer än dagsbehovet!). Den är också rik på selen, vitamin C och B12.

Hämtat från: https://topphalsa.se/5-maxade-billiga-matlador-nyttiga-enkla-supergoda-recept/


Kommentera här: