Broccolipaj med ädelost
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten
Fyllning
250 g broccoli
3 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g kvibillde ädel
Gör så här:
1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
4.Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.
5. Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten.
Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Hämtat från: https://www.arla.se/recept/broccolipaj-med-adelost/